+31 (0) 227 592 861

CD Persen ECO specificaties

CD Persen ECO specificaties /Inleiding:

Voor de producties ‘CD Persen ECO‘ wordt een CD toegepast die door middel van persen (repliceren) wordt geproduceerd. Voordat het productieproces kan aanvangen wordt van de master CD eerst middels het glasmaster procedé een spiegelbeeld plaat van deze master gemaakt die in de CD wordt geplaatst.

is de combinatie van een geperste CD, ook wel ‘repliceren’ genaamd met digitaal gedrukt drukwerk en kartonnage zoals wallets en digiverpakkingen. De kwaliteit van dit digitaal gedrukt drukwerk en kartonnage is optimaal en praktisch niet meer te onderscheiden van offset gedrukt drukwerk en kartonnage. Het grootte voordeel van digitaal gedrukt drukwerk en kartonnage is dat het bij geringere oplagen veel voordeliger is ten opzichte van offsetdruk gedrukt drukwerk en kartonnage.

The MultiMediaCompany hecht veel waarde aan goede informatie om uw productie optimaal te kunnen verzorgen. Onderstaand treft u deze informatie aan, en wellicht is het verstandig dat u eerst even deze informatie doorneemt voordat u aan het afmixen van de master begint, of voordat u het grafische gedeelte begint op te maken. Uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen als het niet helemaal duidelijk voor is.

¤ wij adviseren u de templates vanaf een laptop of desktop computer te downloaden, te openen en te bewerken: mobiele apparaten bevatten meestal niet de geschikte software om de bestanden te openen en te bewerken en u verbruikt veel data!

Snelmenu:

CD Persen ECO specificaties /Master(s) CD formaat:

Onder master(s) verstaan wij de bronbestanden die u aanlevert en welke dienen te worden vermenigvuldigd. Er zijn vele typen CD’s mogelijk, van CDaudio (muziek) tot aan CDvideo (film) of CD’s met data zoals programma’s (CDrom). Ieder type CD heeft zijn eigen specificaties en u dient de master(s) dan ook volgens deze specificaties aan te leveren om een foutieve werking van CD te voorkomen.

¤ De CD wordt tegenwoordig vooral toegepast voor distributie van muziek of van data (software). Toepassingen als CDvideo (film), of een gecombineerde CD met audio en film, de zogeheten mixed mode CD, zijn niet meer van toepassing. Om deze reden beschrijven wij in de bijlage hoe u de master(s) voor CDaudio (muziek) en CDrom (data) dient aan te maken, op te slaan en aan te leveren. Indien u wel een ander type CD wenst als omschreven dan kunt u contact met ons opnemen en geven wij u graag een toelichting!