+31 (0) 227 592 861

Het wordt gedrukt in de Discbooks van The MultiMediaCompany

The MultiMediaCompany heeft als een van de eerste het discbook in 2010 in Nederland geïntroduceerd, overgekomen vanuit de Oostblok landen waar deze discbooks nog steeds enorm populair zijn.

Discbooks zijn boekwerken gecombineerd met cd’s, dvd’s of blu ray discs. Over het algemeen worden de discs in een digitray gestoken welke verlijmd worden aan de voor- of achterzijde van het discbook. De discbooks worden samengebonden in een hardcover van 2mm. omplakt volkarton voor extra kwaliteit, stevigheid en duurzaamheid. Het aantal pagina’s is in principe ‘onbeperkt’, echter het minimale aantal pagina’s voor inbinden is 32 en loopt per 8 pagina’s op. Minder pagina’s worden geniet in plaats van gebonden.

Voor ieder type disc is er een eigen formaat boek qua breedte en hoogte, deze komen weer overeen met de standaard verpakking afmetingen van jewelboxen, dvd boxen en blu ray disc boxen.

De kaft kan worden bedrukt in zowel full colour als pms kleuren, en ook speciale afwerkingen als diepdruk en zilver of goud zijn mogelijk. Standaard wordt het binnenwerk gedrukt op 150gsm. gesatineerd mc, maar wenst u afwijkende papiersoorten dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

De trays worden met hotmelt verlijmd en zijn standaard geschikt voor 1 disc. Speciale trays tot 3 discs zijn leverbaar, en als deze dus op zowel het voorplat- als op het achterplat worden gelijmd kunt u tot 6 discs plaatsen in een discbook.

Naast het discbook met harde kaft zijn ook discbooks mogelijk met zachte kaft, of selfcover en kunnen de discs in een enveloppe met plakrug worden ingevoegd. Voor discbooks met zacht kaft wordt de rug verlijmd. Voor discbooks met zachte kaft bent u minder gebonden aan de maatvoeringen van andere discverpakkingen, wat voordeel biedt als u afwijkende maten wenst.

The MultiMediaCompany ontwikkeld zelf ook veel producten en zo kunnen wij ook hard- en softcover boeken ontwikkelen voor 7″, 10″ en 12″ vinyl, eventueel in combinatie met de door ons ontwikkelde 7″ vinyltray of onze vinylsleeves.

Kijk ook op onze facebookpagina voor de nieuwste projecten van The MultiMediaCompany.