+31 (0) 227 592 861

Vinyl persen specificaties

The MultiMediaCompany hecht veel waarde aan goede informatie om jouw productie optimaal te kunnen verzorgen. Onderstaand treft je deze informatie aan, en wellicht is het verstandig dat je eerst even deze informatie doorneemt voordat je aan het afmixen van de master begint, of voordat je het grafische gedeelte begint op te maken. Uiteraard kan je ons altijd bellen of mailen als het niet helemaal duidelijk voor is.
¤ wij adviseren je de templates vanaf een laptop of desktop computer te downloaden, te openen en te bewerken: mobiele apparaten bevatten meestal niet de geschikte software om de bestanden te openen en te bewerken en je verbruikt veel data!

Mixen, masteren en master(s) voor vinylproducties

Een heel belangrijk aspect van vinyl persen is de mix en mastering. Bij vinyl producties is minder mogelijk als bij CD producties ten aanzien van faseverschuiving, volume, stereo effect etc.
Zijn jouw opnames gereed, en wil je dit graag op vinyl platen uit gaan geven, pas dan ook je mix en mastering hier op aan. Wij hebben enkele tips samengesteld om je hierbij te helpen.
LET OP: ondanks dat veel perserijen zeggen dat CD’s of CD tracks goed genoeg zijn voor vinyl producties zit hier niet altijd een waarheid in. Veel CD’s worden tegenwoordig heel hard gemasterd zonder dynamiek, en als dit zo op een vinyl plaat gezet zou worden zal er een tegenovergesteld resultaat volgen, namelijk een heel vlak geluid zonder verdere dynamiek.

Onder master(s) verstaan wij het ‘bronbestand’, dus de audio welke wij dienen te repliceren (persen).

Opmaak specificaties voor vinylproducties

Voordat je aan de opmaak voor de vinyllabels, de hoes en eventuele inlegvel of booklet begint adviseren wij je eerst de opmaak specificaties door te nemen, zodat je precies weet waar deze opmaken aan dienen te voldoen en waardoor het productproces geen vertraging zal ondervinden.

Copyright teksten

Vinyllabels bevatten over het algemeen een copyright tekst, en meestal in de ronding van het label. Het kan nog weleens ‘lastig’ zijn om deze tekst in de ronding van het vinyllabel te ontwerpen, om deze reden hebben wij een aantal copyright teksten uitgewerkt welke in de correcte ronding voor het vinyllabel zijn uitgelijnd. Deze copyright teksten kan je eenvoudig kopiëren en als laag in de opmaak aanbrengen.

Templates 7" vinyl producties

Templates 12" vinyl producties

Templates CD branden (dupliceren) producties

Onderstaand treft je de templates aan voor de alle producties zoals in op de pagina prijzen > CD zijn weergegeven in de kolom CD dupliceren (branden).
De templates zijn allemaal seperaat geplaatst, dit wil zeggen dat als je bijvoorbeeld een CD in jewelbox met 8 pagina booklet wilt je de template CD dupliceren (branden) zonder verpakking (spindel) dient te gebruiken voor de CD opmaak + de template CD booklet 8 pagina digitaaldruk dient te gebruiken voor de opmaak van de booklet + de template CD inlaycard digitaaldruk voor het opmaken van de inlaycard.
Voor bijvoorbeeld CD in wallet zonder flap dien je dan de template CD dupliceren (branden) zonder verpakking (spindel) te downloaden en toe te passen voor de CD bedrukking + de template wallet zonder flap voor de opmaak van de wallet.
In zowel de jewelbox slimline als de jewelbox standaard en alle formaten CD digiverpakkingen komen dezelfde typen CD booklet: alle templates voor CD booklet digitaaldruk staan als laatste in deze afdeling “Templates CD branden (dupliceren) producties”.

Template CD, DVD en Blu Ray Disc digitaaldruk

Templates drukwerk voor jewelbox standaard digitaaldruk

Templates CD digifile 4 pagina 1disc met slit voor booklet digitaaldruk

Templates CD digifile 6 pagina 1disc midden digitaaldruk