+31 (0) 227 592 861

The MultiMediaCompany hecht veel waarde aan goede informatie om uw productie optimaal te kunnen verzorgen. Onderstaand treft u deze informatie aan, en wellicht is het verstandig dat u eerst even deze informatie doorneemt voordat u aan het afmixen van uw master begint, of voordat u het grafische gedeelte begint op te maken. Uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen als het niet helemaal duidelijk voor u is.

MASTER

Onder master verstaan wij het ‘bronbestand’, dus de audio, video of data welke wij dienen te dupliceren of te repliceren. Dupliceren wordt toegepast voor kleine oplagen door middels van branden via duplicator towers en heeft een korte productietijd, repliceren is persen middels glasmaster techniek en heeft een wat langere levertijd. Beide technieken zijn hoogwaardig, in tegenstelling van wat vaak gedacht wordt is dupliceren net zo goed als repliceren, alle optical media is zeer gevoelig voor krassen wat het uitlezen zal beperken of onmogelijk zal maken.

OPMAAK SPECIFICATIES

Voordat u aan uw opmaak begint adviseren wij u eerst de opmaak specificaties door te nemen, zodat u weet waar uw opmaken voor discbedrukking, drukwerk en vinyllabels aan dienen te voldoen en waardoor het productproces geen vertraging zal ondervinden.

LOGO'S & BARCODE

In disc bedrukkingen en drukwerk komen frequent logo’s voor welke aanduiden wat het product bevat. Wij hebben voor u reeds veel logo’s verzameld en samengebracht per product, en voor dvd en blu ray disc zijn de originele Kijkwijzer logo’s samengevoegd. Deze logo’s kunt u heel eenvoudig uitsnijden en als laag in uw opmaak toe gaan passen. Barcodes dienen aan enige voorwaarden te voldoen, zoals omschreven, en u kunt zelf eenvoudig uw barcode genereren.

COPYRIGHT

Veel producten bevatten een copyright tekst, en vooral voor disc bedrukkingen en vinyl labels is het nog wel eens ‘lastig’ om deze tekst in de ronding van de disc of het label te ontwerpen. Om deze reden hebben wij een aantal copyright teksten uitgewerkt welke in de correcte ronding voor de disc bedrukking of het vinyl label zijn uitgelijnd. Deze copyright teksten kunt u eenvoudig kopiëren en als laag in uw opmaak aanbrengen.