+31 (0) 227 592 861

Vinyl & MC Cassettes

Vinyl & MC Cassettes /Inleiding:

The MultiMediaCompany hecht veel waarde aan goede informatie om uw productie optimaal te kunnen verzorgen. Onderstaand treft u deze informatie aan, en wellicht is het verstandig dat u eerst even deze informatie doorneemt voordat u aan het mixen van de master begint, of voordat u het grafische gedeelte begint op te maken. Uiteraard kunt u ons altijd bellen of mailen als het niet helemaal duidelijk voor u is.

¤ voor de VinylSleeves© hebben wij een aparte pagina met specificaties aangemaakt, omdat deze producten meerdere producten bevatten.
Zie hiervoor de pagina templates > Record Sleeves.

¤ Wij adviseren u de templates vanaf een laptop of desktop computer te downloaden, te openen en te bewerken: mobiele apparaten bevatten meestal niet de geschikte software om de bestanden te openen en te bewerken en u verbruikt veel data!

Snelmenu:

Mixen, masteren en master(s) voor vinylproducties

Een heel belangrijk aspect van vinyl persen is de mix en mastering. Bij vinyl producties is minder mogelijk als bij CD producties ten aanzien van faseverschuiving, volume, stereo effect etc. Zijn uw opnames gereed, en wilt u dit graag op vinyl platen uit gaan geven, pas dan ook de mix en mastering hier op aan. Wij hebben enkele tips samengesteld om u hierbij te helpen.
LET OP: ondanks dat veel perserijen zeggen, en veel studio’s het verschil tussen CD en vinyl niet onderkennen, dat CD’s of CD tracks goed genoeg zijn voor vinyl producties, zit hier niet altijd een waarheid in. Veel CD’s worden tegenwoordig heel hard gemasterd met veel compressie, en als dit zo op een vinylplaat gezet zou worden zal er een tegenovergesteld resultaat volgen, namelijk een heel vlak geluid zonder verdere dynamiek.

¤ onder master(s) verstaan wij het ‘bronbestand’, dus de audio welke wij dienen te repliceren (persen of snijden).

Opmaak specificaties voor vinylproducties

Voordat u aan de opmaak voor de vinyllabels, de hoes en eventuele inlegvel of booklet begint adviseren wij u eerst de opmaak specificaties door te nemen, zodat u precies weet waar deze opmaken aan dienen te voldoen en waardoor het productproces geen vertraging zal ondervinden.

Copyright teksten voor vinyllabels:

Vinyllabels bevatten over het algemeen een copyright tekst, en meestal in de ronding van het label. Het kan nog weleens ‘lastig’ zijn om deze tekst in de ronding van het vinyllabel te ontwerpen, om deze reden hebben wij een aantal copyright teksten uitgewerkt welke in de correcte ronding voor het vinyllabel zijn uitgelijnd. Deze copyright teksten kan je eenvoudig kopiëren en als laag in de opmaak aanbrengen.

Templates voor 7″ vinyl persen producties

¤ alleen binnenhoes papier mogelijk >

winzip logo

¤ binnenhoes papier en discobag mogelijk >

winzip logo

¤ binnenhoes papier en discobag mogelijk >

winzip logo

Templates voor 12″ vinyl persen producties

Opmerkingen:

Omschrijving template:

Type bestand:

Indien u een bedrukte binnenhoes papier wilt dan dient u deze templates toe te passen. Voor een onbedrukte binnenhoes papier hoeft u geen opmaak aan te leveren.

winzip logo

De discobag is te gebruiken als buitenhoes zonder binnenhoes, of als binnenhoes in combinatie met een buitenhoes met 3mm. spine of met de gatefold hoezen.

winzip logo

In de buitenhoes zonder rug is alleen een binnenhoes papier mogelijk.

winzip logo

In de buitenhoes met 3mm. rug is een binnenhoes papier of een discobag mogelijk.

winzip logo

In de buitenhoes gatefold met 5mm. rug is een binnenhoes papier of een discobag mogelijk. De buitenhoes gatefold met 5mm. rug is toepasbaar voor 1x- en 2x 12″ vinyl.

winzip logo

In de buitenhoes gatefold met 10mm. rug is een binnenhoes papier of een discobag mogelijk. De buitenhoes gatefold met 10mm. rug is toepasbaar voor 1x- en 2x 12″ vinyl.

winzip logo

Specificaties Vinyl snijden

Voor het snijden van Vinyl zijn in principe dezelfde

Specificaties MC cassettes

Net als Vinyl platen zijn MC Casettes analoog, en bieden deze een