+31 (0) 227 592 861

Vinyl platen & Music Cassettes

VinylCompany: dé specialist in vinyl platen persen

Vinyl geeft beleving, en dat is precies wat VinylCompany nu juist wil overbrengen. Een fysiek product met houvast, een gevoel dat in de handen van fans ligt en dat uw product bewonderen en op waarde schatten. Vinyl persen is een ambacht op zich, wat in de afgelopen 4 decennia, na de intrede van de CD, nog steeds niet is verandert. Het masteren naar de DMM of laquar is nog steeds een procés waarbij een engineer alle muziek beluisterd en het snijprocés constant moet blijven aansturen. Na het snijprocés volgt dan het maken van de galvanics die in de platenpers moeten komen om de groef over te zetten in het vinyl. En dan natuurlijk het persen van de vinyl plaat, eerst circa180gram afmeten en voorverwarmen, de labels handmatig of automatisch in de pers plaatsten, de puck vinyl hiertussen liggen en de pers sluiten. Met wel 200ton sluitdruk en een temperatuur van ongeveer 180 graden vormt het vinyl zich dan in de mal waarna deze wordt afgekoeld. Na circa 40 seconden is de 12″ vinyl plaat dan geperst, en wordt het overtollige materiaal weg gesneden en blijft er een 12″ vinylplaat van circa 160gram over die dan in een binnenhoes wordt gedaan. Hierna worden de vinylplaten opgestapeld in kratten en worden er gewichten op geplaatst, waarna de vinylplaten voor 48uur in een geconditioneerde ruimte afkoelen naar omgevingstemperatuur om te voorkomen dat de vinylplaat krom gaat trekken. En pas dan zal blijken of de vinylplaat voldoet aan alle eisen!

¤ doordat de vraag naar 10″ vinyl erg laag is, kan The MultiMediaCompany deze wel aanbieden, maar is dit product niet opgenomen in de standaard prijslijst vinyl plaat persen.

VinylCompany: dé distributeur voor fysieke producten

Wilt u graag uw vinyl platen fysiek gaan verkopen via de retail? Dan helpt VinylCompany u graag verder. Wij onderhouden rechtstreeks contact met het retailkanaal en bieden als ‘kleine distributeur’ uw vinyl aan bij deze winkels waarbij wij de producten ook online kunnen opnemen in de catalogus zodat uw vinylalbum professioneel wordt aangeboden via de officiële kanalen. Om uw vinylalbum verder te promoten kunt u bijvoorbeeld een in-store optreden organiseren.

VinylCompany: dé specialist in vinyl platen snijden

Wilt u 1 of enkele stuks vinyl platen? Dan kunnen wij vinyl snijden aanraden. Met onze snijtechniek brengen wij direct de groef aan in een vinyl plaat en zo krijg u een fantastische en unieke plaat die net zo klinkt als een geperste vinyl plaat. Wij kunnen de vinyl plaat snijden in zwart-, transparant- en wit vinyl en uiteraard voorzien van bedrukte labels en bedrukte buitenhoezen.
Vinyl plaat snijden kunnen wij ook leveren in 5″ formaat en 8″ formaat en als flexdisc. Ook kunnen wij ‘omgekeerd’ snijden, waarbij de groef in het center begint en aan de buitenkant eindigt.

Mixen en masteren voor vinyl platen

Een heel belangrijk aspect van vinyl persen is het mixen en mastering. Bij vinyl is minder mogelijk als bij CD’s qua faseverschuiving, volume, stereo effect etc.
Zijn uw opnames gereed, en wit u dit graag op vinyl gaan uitgeven, pas het mixen en masteren hier dan ook op aan. Het is makkelijker om vanuit een complete gemixt en gemastert bestand voor vinyl platen een CD master te maken als omgekeerd. Om u bij het mixen en masteren te helpen hebben wij enkele tips verzameld voor het mixen en masteren, welke u hieronder kunt downloaden.
¤ Houdt de bas zoveel mogelijk in het midden van het stereobeeld (mono), en hoge tonen hoeven beslist niet geboost te worden, eventuele riaa correcties worden door de enigineer bij het DMM masteren aangepast.

Let op: ondanks dat veel perserijen zeggen dat CD’s of CD tracks goed genoeg zijn voor een vinyl productie, zit hier niet altijd een waarheid in. Veel CD’s worden tegenwoordig heel hard gemasterd zonder dynamiek, en als dit op een vinylplaat gezet wordt zal er een tegenovergesteld resultaat volgen, namelijk een heel vlak geluid zonder verdere dynamiek!

¤ Bij The MultiMediaCompany zijn alle producties vinyl plaat persen altijd inclusief 3 test persingen, een extra garantie om van uw productie een top productie te maken!

Afspeeltijden vinyl platen persen & vinyl platen snijden

Vinylplaten werken, net als CD’s overigens, met tijd en niet met megabytes. Er zijn maximale tijden wat op een vinyl plaat geperst of gesneden kan worden en deze maximale tijden zijn weer afhankelijk van onder andere het repertoire, het volume, het stereo effect etc.

Als gemiddelde /optimale afspeeltijden voor vinyl plaat persen adviseren wij:

formaat vinyl:

7″ vinyl

12″ vinyl

45rpm.:

04:30 per zijde

14:00 per zijde

33rpm.:

06:30 per zijde

20:00 per zijde

Als gemiddelde /optimale afspeeltijden voor vinyl plaat snijden adviseren wij:

formaat vinyl:

7″ vinyl

10″ vinyl

12″ vinyl

45rpm.:

06:30 per zijde

10:00 per zijde

17:00 per zijde

33rpm.:

07:00 per zijde

12:00 per zijde

22:00 per zijde

Tracknamen en ISRC codes

In tegenstelling tot CD’s kunnen er in vinyl platen geen artiest namen, tracknamen en ISRC codes in de tracks aangebracht worden, deze dienen op de hoes en /of de labels gedrukt te worden.

Music cassettes

Music Cassettes, ofwel muziekbandjes of MC tapes zijn net als vinyl platen analoog. Voor het mixen en masteren kunt u dezelfde specificaties toepassen als voor vinyl platen persen & vinyl platen snijden. Net als vinyl platen kunnen er ook geen artiest namen, tracknamen en isrc codes in de tracks aangebracht worden.
De music cassettes worden op lengte gespoeld, wat betekend dat de lengte van de tape nooit langer is als de lengte van de opname. Een music cassette is aan twee zijden afspeelbaar, dus halverwege een album dient de music cassette te worden omgedraaid.
Heeft u dus op zijde A van de music cassette muziek staan wat circa 30 minuten duurt, en op zijde B van de music cassette circa 18 minuten muziek, dan zal zijde B aan het eind van de muziek dus een stilte gaan vertonen van ruim 12 minuten, wat niet erg prettig zal zijn voor de gebruiker. Om deze reden adviseren wij de lengtes van de muziek op zijde A en op zijde B enigszins overeen te laten komen.

Informatie aanvragen

Wilt u graag informatie over wat VinylCompany óók voor u kan betekenen op het gebied van vinyl producties of music cassette productie? Laat het ons graag weten, wij zijn u graag van dienst!

U kunt natuurlijk ook 0031 - (0)227 592 861 even intoetsen op uw telefoon, vinden wij eigenlijk net zo leuk!

Wij zullen zo snel mogelijk op uw e-mail bericht reageren!


The MultiMediaCompany
Klufterkrogt 26
1777 NT  HIPPOLYTUSHOEF
The Netherlands

0227 – 592861

outside The Netherlands:
0031 – 227 592 861

info@mmcompany.nl

www.facebook.com/VinylCompanynl

VinylCompany … dé vinyl perserij voor bands, artiesten en componisten!