+31 (0) 227 592 861

Vinyl persen & Vinyl snijden

The MultiMediaCompany: dé specialist in vinyl platen persen!

Voor The MultiMediaCompany is vinyl nooit terug van weggeweest, wij zijn al meer dan 7 jaar actief in de vinylmarkt en hebben vele prachtige producties geleverd. Vinyl geeft beleving, en dat is precies wat The MultiMediaCompany nu juist wil overbrengen. Een fysiek product met houvast, een gevoel dat in de handen van je fans ligt en dat zij jouw product bewonderen en op waarde schatten. En besef ook dat over 20 jaar, 30 jaar of wel 50 jaar jouw vinylplaten nog altijd in de platenkasten staan bij talloze fans, dus ben je nog altijd aanwezig. Is dat niet mooi?

Om nog meer waarde te geven aan vinyl platen ontwikkelen en produceren wij als enige de VinylSleeves© en VinylPacks©: vinyl verpakkingen die een combinatie maken met CD’s, DVD’s, Blu Ray Discs, usb cards, posters, booklets en downloadcards: kijk snel eens op de pagina Record Sleeves voor de mogelijkheden.

¤ doordat de vraag naar 10″ vinyl erg laag is, kan The MultiMediaCompany deze wel aanbieden, maar is dit product niet opgenomen in de standaard prijslijst vinyl plaat persen.

The MultiMediaCompany: dé specialist in vinyl platen snijden!

Wil je 1 of enkele stuks vinyl platen? Dan kunnen wij vinyl snijden aanraden. Met onze snijtechniek brengen wij direct de groef aan in een vinyl plaat en zo krijg je een fantastische en uniek plaat die net zo klinkt als een geperste vinyl plaat. Wij kunnen de vinyl plaat snijden in zwart-, transparant- en wit vinyl en uiteraard voorzien van bedrukte labels en bedrukte buitenhoes.
Vinyl plaat snijden kunnen wij ook leveren in 5″ formaat en 8″ formaat en als flexdisc. Ook kunnen wij ‘omgekeerd’ snijden, waarbij de groef in het center begint en aan de buitenkant eindigt.

mixen en mastering

Een heel belangrijk aspect van vinyl persen is de mix en mastering. Bij vinyl is minder mogelijk als bij CD’s qua faseverschuiving, volume, stereo effect etc.
Zijn jouw opnames gereed, en wil je dit graag op vinyl gaan uitgeven, pas je mix en mastering hier dan ook op aan. Om je bij het mixen en masteren te helpen hebben wij enkele tips verzameld voor het mixen en masteren, welke je kan downloaden van de pagina templates.
Houdt de bas zoveel mogelijk in het midden van het stereobeeld (mono), en hoge tonen hoeven beslist niet geboost te worden, eventuele riaa correcties worden door de enigineer bij het DMM masteren aangepast.
Let op, ondanks dat veel perserijen zeggen dat CD’s of CD tracks goed genoeg zijn voor een vinyl productie, zit hier niet altijd een waarheid in. Veel CD’s worden tegenwoordig heel hard gemasterd zonder dynamiek, en als dit op een vinylplaat gezet wordt zal er een tegenovergesteld resultaat volgen, namelijk een heel vlak geluid zonder verdere dynamiek!
¤ Bij The MultiMediaCompany zijn alle producties vinyl plaat persen altijd inclusief 3 test persingen, een extra garantie om van jouw productie een top productie te maken!

afspeeltijden, namen & ISRC code vinyl plaat persen & vinyl plaat snijden

Vinylplaten werken, net als CD’s overigens, met tijd en niet met megabytes. In tegenstelling tot CD’s kan er in vinyl platen geen ISRC code, tracknaam of artiest naam in de tracks aangebracht worden, deze dienen op de hoes en /of de labels gedrukt te worden.
Er is een verschil in maximale afspeeltijden tussen vinyl persen en vinyl snijden, doordat de DMM mastertechniek voor vinyl plaat persen nauwkeuriger is als de snijmachine voor het vinyl snijden, heeft dit ook invloed op de maximale afspeeltijden.

Als gemiddelde /optimale afspeeltijden voor vinyl plaat persen adviseren wij:

formaat vinyl:

7″ vinyl

12″ vinyl

45rpm.:

04:30 per zijde

14:00 per zijde

33rpm.:

06:30 per zijde

20:00 per zijde

Als gemiddelde /optimale afspeeltijden voor vinyl plaat snijden adviseren wij:

formaat vinyl:

7″ vinyl

10″ vinyl

12″ vinyl

45rpm.:

06:30 per zijde

10:00 per zijde

17:00 per zijde

33rpm.:

07:00 per zijde

12:00 per zijde

22:00 per zijde

De aangegeven afspeeltijden zijn geen ‘gebonden tijden’, en zijn afhankelijk van het repertoire.

Informatie aanvragen

Laat óók jouw vinyl project door The MultiMediaCompany verzorgen! Wij sturen je graag samples om je te overtuigen van onze kwaliteit!

Je kan natuurlijk 0031 - (0)227 592 861 ook even intoetsen op je telefoon, vinden wij eigenlijk net zo leuk!

Wij zullen zo snel mogelijk reageren!


The MultiMediaCompany is dé vinyl perserij voor bands, artiesten en componisten!