+31 (0) 227 592 861

Onze VinylCompany weet echt alles van vinylpersen. Vanaf het moment dat u met de mastering begint tot aan het eindproduct. Deze kennis is echt vereist, want de techniek van vinyl is heel wat anders als het produceren van cd’s. De frequentie en bitrate kunnen heel afwisselend zijn, het genre is belangrijk voor de achtergrond geluiden, door hoge volumes zijn maximale tijden heel anders, enzovoort. Ook het snijden van de master is een kunst op zich: alles wordt 1 op 1 overgezet naar de dsm (laquar) of dmm (copper) snijmachine en hier mag geen enkele afwijking in voorkomen want die komt direct terug in alle producten. Dat maakt dan ook de kwaliteit, de engineer die de mastering verzorgt luistert iedere track af terwijl deze naar de snijtafel wordt gestuurd, en hierbij wordt veel gecorrigeerd qua volume en frequentie.

Vinyl is nooit weggeweest, maar was naar de achtergrond verdrongen nadat de cd haar intrede heeft gedaan. Veel vinylperserijen van weleer zoals EMI, Sony en Berliner Schallplatten hebben de vinylmarkt verlaten en zijn overgegaan naar de cd productie, met gevolg is dat er nu nog maar enkele vinylperserijen actief zijn in het digitale tijdperk. Deze huidige vinylperserijen kunnen het aanbod niet meer ‘bijbenen’ en levertijden zijn dan ook al gauw 3 tot zelf 6 maanden en nemen de meeste vinylperserijen geen nieuwe klanten meer aan.

Niet bij VinylCompany! Wij verzorgen uw vinylproducties binnen 6 tot 7 weken, zonder extra spoedtoeslagen of iets dergelijks! Eerlijk is eerlijk, wij kunnen dit alleen voor de standaard 40gram 7″ vinyl zwart en de 140gram 12″ zwart. Heavy vinyl 180gsm. en gekleurd vinyl leveren wij in 10 weken. Uiteraard is alles binnen dit tijdsbestek ook keurig verpakt in standaard sleeves of in de speciale vinylpacks of vinylsleeves van onze RecordSleeveCompany!

Kijk ook op onze facebookpagina voor de nieuwste projecten van VinylCompany.

De maximale speelduur van vinyl is heel sterk afhankelijk van het genre en soort audio. Hoge volumes, hoge frequenties en ene groot stereo effect beperken de afspeelduur, en naarmate de afspeeltijd langer wordt dan wordt met name het volume vermindert. Als gemiddelde optimale tijd kunt u aanhouden:

45RPM 33RPM
7" single per zijde 04:30 06:30
10" EP per zijde 10:00 14:00
12" LP per zijde 14:00 19:00

Hoe langer de tijd wordt, naarmate het volume en het stereo effect zal afnemen. Bij een 12″ lp zal dit bij circa 30 minuten per zijde resulteren in een mono effect!

Kijk ook op onze facebookpagina voor de nieuwste projecten van VinylCompany.